Persoonlijk Business Model

Onlangs werd bekend, uitgerekend op dezelfde dag, dat drie internationale topzwemmers de samenwerking met hun coach gingen verbreken. James Magnussen (kampioen 100 vrij) gaat bij een andere Australische coach zwemmen, Yannick Agnel (kampioen 200 vrij) breekt met Amerikaan Bob Bowman (de coach van Michael Phelps) en gaat terug naar Frankrijk. En Federica Pellegrini blijft in Italiƫ trainen, zonder coaching van Fransman Philippe Lucas (de trainer van Sharon van Rouwendaal).

Het verbaast me niet dat deze zwemmers, juist in deze fase, tot dit besluit komen. Tenslotte heb ik dezelfde keuze afgelopen jaar gemaakt. We zitten nu namelijk nog twee jaar voor de Olympische Spelen in Rio. Nog twee jaar om de punten op de i te zetten. Twee jaar klinkt nog erg lang, maar de tijd vliegt voorbij. Dit is het moment om te beslissen waar en met wie je je ‘road to Rio’ verder wilt invullen. Daarna wil geen zwemmer meer bezig zijn met verhuizen, nieuwe coaches of nieuwe trainingsprogramma’s uitproberen.

Ik denk dat deze zwemmers het Business Model Canvas van Osterwalder hebben toegepast. Wat wil ik echt? Wat maakt mij gelukkig? En wie gaat mij daarbij helpen? Als je weet dat je in augustus 2016 de race van je leven wilt zwemmen, is het noodzakelijk om je persoonlijke Business Model nu super scherp te hebben.

Gelukkig is dat voor mij geen zorg meer. Samen met BMY-expert Dennis Daems heb ik de afgelopen maanden gewerkt aan mijn eigen business model. Daarnaast hebben we ook diverse workshops BMY verzorgd voor Eiffelaars. Mijn BMY is helder en de vakantie loopt ten einde, nu is het weer tijd om te trainen. Na een roerig seizoen kan ik niet wachten om vanaf volgende week weer te knallen!