Eiffel blog: Road to Rio

Woensdag was ik te gast bij De Wereld Draait Door. Het werd een van de best bekeken uitzendingen, met maar liefst 1.673.000 kijkers! Ik mocht vertellen over de periode na de Olympische successen, het lastige afgelopen seizoen maar vooral over de ‘Road to Rio’.

Afgelopen weekend zwom ik mijn eerste wedstrijd van het seizoen in Aken. Tevens de eerste wedstrijd met mijn ‘nieuwe’ coach Patrick Pearson. Het was een mooie wedstrijd, met goede races. Maar ook een bevestiging dat de samenwerking met Patrick een goede keuze is. Ondanks het missen van de 50 vlinder (door een ongeluk op de snelweg deed ik er ruim drie uur over om van Eindhoven naar Aken te komen), liet ik op de overige afstanden goede dingen zien. Zo’n wedstrijd als afgelopen weekend, wat geen kampioenschap of kwalificatiemoment is, is zeer geschikt om skills toe te passen. Starten, keren finishen. Datgene waar ik dagelijks op train, toepassen tijdens een race. Als al die kleine processen goed gaan en goed in elkaar overlopen, rolt daar een mooie tijd uit.

Het doet mij niet veel of ik op dit moment nummer één of nummer twintig ben op de wereldranglijst. Maar de buitenwereld ziet dat natuurlijk anders. Na het weekend stond ik volgens mij in bijna elke krant, en de aanvragen voor tv-shows en tijdschriften stromen binnen.

Natuurlijk gaat het dit seizoen nu al beter dan het hele vorige. Maar ik heb afgelopen maanden zeker niet stilgezeten. Ik zwom weliswaar geen records of Europese Kampioenschappen, maar ik ben gewoon door blijven trainen. En nu ben ik weer op de goede weg. Het doel was al bekend, en nu heb ik samen met Patrick het plan uitgestippeld. Een mooi plan voor de komende twee jaren.

We zijn op de goede weg, op de Road to Rio. Niet de makkelijkst begaanbare weg, maar als je eenmaal besmet bent met goudkoorts dan kan niets of niemand je tegen houden om goud te vinden.