Eiffel blog: Next generation

Vorige week gaf ik samen met mijn teamgenoot Bastiaan Lijesen een zwemclinic voor Annabel en Daphne. Annabel en Daphne zijn negen jaar oud en helemaal weg van zwemmen. Zij trainen drie keer per week bij PSV zwemmen in Eindhoven. Als ze het water induiken valt het meteen op dat ze een goede opleiding en trainer hebben. Dat valt mij sowieso op bij de nieuwe generatie zwemmers. Met mijn vierentwintig jaar voel me soms echt oud als ik weer zeg β€˜dat deed, kon of wist ik op jouw leeftijd niet hoor’.

De jonge zwemmertjes worden goed begeleid en aangestuurd. Wat ik erg mooi vind om te zien is dat er steeds meer bewustwording komt. Kinderen moeten zelf kunnen voelen of ze een techniek opdracht goed uitvoeren of niet. En dat viel mij op bij Annabel en Daphne. Aandachtig luisterden ze naar wat Bastiaan en ik vertelden. En met veel plezier en focus gingen ze vervolgens de opdrachten uitvoeren. De basis was al goed, maar met een simpele aanwijzing zwommen ze nog beter.

Na het weekend kreeg ik een berichtje. Annabel en Daphne hadden allebei sneller dan ooit gezwommen en waren dolblij met de tips die ze gekregen hadden. Dit motiveert mij enorm. Motivatie om elke training de focus te houden en motivatie om op wedstrijden te knallen.

Vandaag zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg van start gegaan. Ik heb gekozen om deze week te investeren door te blijven trainen. Dus zwem ik op zaterdag alleen de 100 vrij. Mijn persoonlijk record met meerdere seconden verbeteren, zoals Annabel en Daphne deden, is wel heel hoog gegrepen. Maar ik zie deze wedstrijd als een mooi moment om toe te passen waar ik in de training mee bezig ben geweest. Elke wedstrijd, elke race, een stapje dichter bij de perfecte race!